Norges ferie 2012 – dag 2

Dagens mål var Norsk industri arbejder museum – Vemork lige i udkanten af Rjukan. Det var her Norsk Hydro i 1934 startede verdens første kommercielle produktion af tungtvand, hvilket blev meget interessant for en vis despot der gerne ville havde det ultimative våben, heldigvis lykkedes det en lille håndfuld nordmænd (med hjælp fra England) at forhindre det.

norge

Absolut et besøg værd – både Industriarbejder museet og Rujkan by, som er lidt speciel ved at på grund af dalens retning og dybde,fra omkring september til marts kommer der ingen sol ned i dalen til byen.

This entry was posted in familie, Ferie, Vi anbefaler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.